Info

GO skatepark

Po načrtih lokalne skejterske in BMX skupnosti v letu 2010 je skate park končno ugledal luč sveta konec leta 2013. Skate park se nahaja ob robu mestnega parka na vzhodni strani Nove Gorice. Sestavljen je iz dveh neodvisnih delov. Zgornji in večji del je narejen za ulični stil vožnje, spodnji in manjši del pa je bowl za hitro vožnjo in bolj surferski stil vožnje.

Nova Gorica je mlado mesto na zahodu Slovenije na meji z Italijo. S približno 13500 prebivalci ima Nova Gorica dolgo in močno tradicijo skejtanja in vožnje z BMX-i. Po treh letih brez skate parka  lahko mesto ponovno obiščejo ljudje iz cele južne in srednje Evrope, ki si želijo gibanja, zabave in uživanja na soncu.

 

Športno društvo Raketa

Športno društvo Raketa je bilo ustanovljeno leta 1999 v Novi Gorici. Ideja društva je združevati čimvečje število mladih in večno mladih po srcu, ki jih povezuje skejtanje in bmxanje. Aktivnosti društva med drugim zaobjemajo šole urbanih športov, družabne dogodke, piknike in tako slovenska kot mednarodna tekmovanja. S pridobitvijo novega rolkarskega poligona v decembru 2013 Raketa nadaljuje s svojim poletom v aktivnosti s še večjim zagonom. Društvo deluje z vizijo povezovati, širiti in razvijati kulturo iz katere predstavniki tovrstnih športov izhajajo.  

 

Podporniki